NRZ

Nationaal Platform Zwembaden | NRZ

Calo Windesheim en Nationaal Platform Zwembaden | NRZ slaan handen ineen voor het vergroten van zwemveiligheid in Nederland

13-07-2016 -

De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst vond plaats bij het ZwemanalyseLAB, dat in 2015 vanuit de hogeschool is ontwikkeld en haar kantoor houdt binnen de nieuwe zwemaccommodatie On Campus. Dit is gelegen op het hogeschoolterrein/de Campus in Zwolle. Vanuit het ZwemanalyseLAB werken zwemprofessionals, studenten en onderzoekers samen aan het ontwikkelen van zweminnovaties. Deze ontwikkelingen sluiten naadloos aan op een aantal landelijke initiatieven om meer kennis over zwemmen en zwemonderwijs te verzamelen.

NL Zwemveilig
Het project NL Zwemveilig loopt tot en met december 2017 en wordt ondersteund door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport. Calo Windesheim wil vanuit het project deelstudies uitvoeren over het leren zwemmen van kinderen met gedragsproblemen, de samenwerking tussen zwembad/gemeente/onderwijs en de wenselijke leeftijd voor kinderen om te starten met zwemlessen. Nationaal Platform Zwembaden | NRZ is erg blij met de samenwerking, omdat de inbreng van nieuwe kennis bijdraagt aan het hogere doel om de zwemveiligheid van de Nederlandse bevolking op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen.

‹ Naar het overzicht