NRZ

Nationaal Platform Zwembaden | NRZ

Mini-symposium zwemveiligheid en stichting ZWEM

24-11-2016 - Op donderdag 10 november organiseerde het Kenniscentrum Zwemmen van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ een mini-symposium over zwemveiligheid. Dit mini-symposium vond plaats tijdens de Dag van het Sportonderzoek op de Hanzehogeschool Groningen. Het mini-symposium werd gevuld met presentaties vanuit het project NL Zwemveilig. Koen Breedveld van het Mulier Instituut presenteerde nieuwe cijfers over schoolzwemmen, Marjan Rikken van de Universiteit Utrecht vertelde over onderzoek naar turbozwemmen en Mandy van der Weijden van Zwemanalyselab sprak over de lokale vangnetregeling in Zwolle.

Stichting ZWEM
Vóór het mini-symposium hebben de onderzoekers hun ervaringen ook gedeeld met de bestuurders van de stichting Zwemmen Wetenschap en Methodiek (ZWEM). De stichting is opgericht bij de publicatie van ‘Een didaktiek van het zwemmen’ (Van der Sluis & Jiskoot, 1984). De bestuurders zijn blij dat met NL Zwemveilig een nieuwe impuls wordt gegeven aan kennis over leren zwemmen. Nieuwe kennisontwikkeling in de komende jaren zal voortborduren op alle kennis en ervaring die, mede dankzij de stichting ZWEM, tot stand is gebracht.

Vervolg
Directeur Robert Agelink van Hogeschool Windesheim in Zwolle kondigde tevens aan, vanuit het zwembad en in zwembroek, dat de Dag van het Sportonderzoek volgend jaar plaatsvindt bij de Hogeschool Windesheim. Windesheim is partner van NL Zwemveilig en ontwikkelt kennis over zwemmen vanuit het Zwemanalyselab. Op 23 november waren er ook presentaties vanuit het project NL Zwemveilig tijdens het VSG Nationaal Zwembadcongres.

‹ Naar het overzicht