NRZ

Nationaal Platform Zwembaden | NRZ

Een regiobijeenkomst: ook bij u in de buurt?

19-01-2017 - In het najaar van 2016 vonden verspreid over het land drie regiobijeenkomsten plaats, die het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ organiseerde in samenwerking met zwemlesaanbieders. Op zwemleslocaties wisselden lokale zwemlesaanbieders met elkaar van gedachten over actuele thema’s die regionaal spelen. In de regio’s Zoetermeer, Halsteren en Parkstad zijn deze bijeenkomsten positief ontvangen. Netty Nijssen van Zwemschool ‘Zwemles Netty’ over de bijeenkomst in Parkstad: “Fijn dat we eens persoonlijk contact hadden met onze regioadviseur. Ik kreeg antwoord op vragen die ik al heel lang had. We gaan nu lokaal meer samenwerken. Ik zag veel haken en ogen aan het behalen van de Licentie Zwem-ABC, maar nu wil ik er toch voor gaan!” Dit voorjaar staan op verzoek nog meer regiobijeenkomsten in de planning: in Eindhoven, Roermond en bij samenwerkingsverband Zwembaden Oost-Nederland.

Netty Nijssen vertelt over het ontstaan van de bijeenkomst in de regio Parkstad: “Afgelopen zomer zat ik tijdens mijn vakantie lekker op het terras in Scheveningen, toen regioadviseur Ellen Schripsema belde. Ik was blij dat ze belde, want in de regio Parkstad (Limburg) was veel behoefte aan contact met het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ in verband met vragen over de Licentie Zwem-ABC. We besloten een regiobijeenkomst te organiseren. Medewerkers van Zwembad In de Bende boden spontaan hun accommodatie aan als locatie. De opkomst was hoog: 18 personen van 12 zwemlesaanbieders waren er. Veel van de deelnemers werken bij zwemscholen, waar er hier in de regio veel van zijn. Centrale bijeenkomsten in het land zijn voor ons vaak ver en op een tijd dat we zelf zwemles geven. Het was de moeite waard: een leuke avond met een prettige sfeer. Ik kreeg van Ellen antwoord op vragen die ik al heel lang had. Ellen is openminded en denkt met ons mee. Heel fijn!”

Een informele bijeenkomst op maat
Ook Ellen Schripsema, regioadviseur Zuid is enthousiast: “Als nieuwe regioadviseur in het zuiden vind ik het fijn te laten weten dat zwemlesaanbieders met vragen bij mij terecht kunnen. Ik maak dan het liefst persoonlijk kennis. Op aanvraag organiseer ik (of mijn collega-regioadviseur) graag een regiobijeenkomst. Zo’n regiobijeenkomst heeft een informeel karakter. We maken kennis met elkaar, wisselen ideeën uit en verstrekken informatie. Dat bevordert lokale samenwerking. Per regio sluiten we aan bij daar waar vraag naar is. Zo zijn er op dit moment veel vragen over de Licentie Zwem-ABC en geven we toelichting op de criteria van de licentie en de rol van de gedelegeerden. Op aanvraag organiseren we ook een digitale toets tot gelicentieerde examinator of een normeringssessie Zwem-ABC in de regio.”

De opbrengst
Netty heeft haar vragen beantwoord gezien: “Zo zag ik veel haken en ogen aan het behalen van de Licentie Zwem-ABC. Ik draai al jaren goede lessen en dat gaat ook altijd goed zonder licentie. Ik sta met veel enthousiasme en energie voor de lesgroep, maar ik ben geen schrijver. Waarom zou ik veel energie steken in het behalen van de Licentie Zwem-ABC? Nu zie ik dat veiligheid en kwaliteit toch belangrijk zijn; alles moet gewoon goed geregeld zijn. Doordat we onderling ervaringen uit hebben kunnen wisselen weet ik: ik ga voor de Licentie Zwem-ABC! Ik hoop dat we de regiobijeenkomst na de zomer nog een keer kunnen organiseren en ik zoek onderlinge samenwerking graag meer op.”

Ook bij u in de buurt?
Ook een regiobijeenkomst bij u in de buurt? Stel uw accommodatie beschikbaar of geef bij uw regioadviseur aan dat u er behoefte aan heeft. U regelt de koffie, wij regelen de uitnodigingen voor zwemlesaanbieders in de buurt. Is er de wens voor een digitale toets voor gelicentieerde examinator in de regio? Geef het aan ons door! Wat we nodig hebben is een accommodatie met ruimte voor 20 personen, met goede wifi-verbinding.

Contactgegevens regioadviseurs

Michael van den Beld is regioadviseur Noord en Oost (provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Utrecht, Overijssel en Gelderland). Hij is bereikbaar via telefoonnummer (06) 13 00 17 51 en e-mail.

Ellen Schripsema is regioadviseur Zuid (provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg). Zij is bereikbaar via telefoonnummer (06) 44 68 98 95 en e-mail.

Erik Willems is regioadviseur West (provincies Noord-Holland en Zuid-Holland). Hij is bereikbaar via telefoonnummer (06) 17 22 46 74 en e-mail.

‹ Naar het overzicht