NRZ

Nationaal Platform Zwembaden | NRZ

De 4 grootste gemeenten van Nederland zijn ambassadeur Licentie Zwem-ABC

05-10-2017 - Het proces van de overgang van erkende aanbieders van het Zwem-ABC naar de Licentie Zwem-ABC is in volle gang. Inmiddels hebben al ruim 550 zwemlesaanbieders gekozen voor de Licentie. Een goede stap in het proces van continue kwaliteitsverbetering van het Zwem-ABC. De 4 grootste steden in Nederland: De Gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht (G4) zijn vanaf nu ook ambassadeur van de kwaliteitsstandaard zwemonderwijs. Een aantal grote steden, waaronder Rotterdam en Den Haag, kozen voor een centrale aanpak. Alle gemeentelijke baden hebben tegelijk de overstap gemaakt naar de Licentie-ABC. Dit resulteerde in een efficiënte aanpak en uiteindelijk in een centrale feestelijke uitreiking.

Gemeente Rotterdam
In september werd de Licentie Zwem-ABC in de Zwembad De Wilgenring in Rotterdam officieel overhandigd. Adriaan Visser, wethouder van sport van de Gemeente Rotterdam, ontving de Licentie van Evert-Jan Hulshof, directeur Nationaal Platform Zwembaden | NRZ (NPZ). Alle managers van de acht zwembaden waren tevens bij de uitreiking aanwezig. Gemeente Rotterdam: “De voortvarende en resultaatgerichte samenwerking tussen gemeente en NPZ is bijzonder; korte lijnen, duidelijke afspraken en doelgerichte communicatie.”

Alle zwemlesgevenden van de Gemeente Rotterdam zijn opgegaan voor de toets gelicentieerde examinator. De Gemeente vindt het erg belangrijk dat Rotterdammers op een veilige manier zwemles kunnen krijgen. En met dit proces van continue kwaliteitsverbetering van het Zwem-ABC kan ze dit waarborgen en uitdragen.

Gemeente Den Haag
Ook de Gemeente Den Haag heeft in september de Licentie Zwem-ABC overhandigd gekregen. Tijdens de uitreiking werd in Zwembad de Blinkerd het Licentie Zwem-ABC vignet officieel onthuld door Monigue van den Berg, productgroepmanager Sportvoorzieningen, en Mariska Hol, kwaliteitsmanager van NPZ.

De gemeente Den Haag/productgroep Sportvoorzieningen biedt zowel schoolzwemmen als particulier leszwemmen aan in de zes Haagse zwembaden. Op vrijdag 21 juli 2017 hebben zij de Licentie Zwem-ABC voor deze zes zwembaden behaald. Ze kozen voor een gemeenschappelijke uitreiking omdat zij bekend staan als “De Haagse zwembaden” en graag eenheid willen uitstralen.

Gemeente Den Haag: "Wij zijn trots op het feit dat wij officieel licentiehouder zijn. Hiermee tonen we aan dat onze organisatie, ons product ‘zwemles’ en ons personeel voldoet aan de kwaliteitsstandaard die zijn gesteld door NPZ. Wij willen alleen het beste voor onze klanten! Kwaliteit is nu ook te herkennen door het licentie-certificaat van NPZ op onze voordeur!"

‹ Naar het overzicht