NRZ

Nationaal Platform Zwembaden | NRZ

Prof.mr. Pieter van Vollenhoven reikt 15 miljoenste zwemdiploma uit

27-11-2017 - Prof.mr. Pieter van Vollenhoven reikt donderdagochtend 7 december 2017 het 15 miljoenste Nationale Zwemdiploma uit in Sport- en Evenementencomplex Merwestein in Nieuwegein. Het kind dat dit zwemdiploma krijgt, heeft kort geleden het Zwemdiploma C behaald. De uitreiking vindt plaats tijdens de Praktijkdag Zwemonderwijs, met dit jaar als thema ‘Heel Nederland zwemveilig’.

Eerste exemplaar nieuwe Nationale Zwemdiploma
Aansluitend neemt prof.mr. Pieter van Vollenhoven het eerste exemplaar van het nieuwe Nationale Zwemdiploma in ontvangst. Het Nationale Zwemdiploma krijgt vanaf 1 januari 2018 een nieuw uiterlijk. Dit nieuwe uiterlijk past binnen een aantal vernieuwingen dat wij per 1 januari 2018 doorvoeren, zoals de introductie van de nieuwe Nationale Norm Zwemveiligheid en de doorontwikkeling van de exameneisen bij het diplomazwemmen.

Betrokkenheid Koninklijke Familie
Leden van de Koninklijke Familie tonen betrokkenheid vanaf de uitgifte van het eerste Nationale Zwemdiploma. Bij de oprichting van de voorganger van stichting het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ in 1984 reikte Prins Bernhard het eerste Nationale Zwemdiploma uit. In 1995 werd de uitreiking van het 5 miljoenste Nationale Zwemdiploma gedaan door prof.mr. Pieter van Vollenhoven. Prins Pieter Christiaan reikte het 10 miljoenste Nationale Zwemdiploma uit in 2005.

Aanmelden 7 december niet meer mogelijk
Alle beschikbare plaatsen voor dit evenement zijn al ingevuld, dus het is helaas niet meer mogelijk om je hiervoor aan te melden. Uiteraard zullen we iedereen na dit evenement ook via onze andere communicatiekanalen informeren over de vernieuwingen per 1 januari 2018.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen.

‹ Naar het overzicht