NRZ

Nationaal Platform Zwembaden | NRZ

Praktijkdag Zwemonderwijs: twee dagen PurePraktijkPassie

12-12-2011 - Op donderdag 8 en op vrijdag 9 december kwamen bijna 400 professionals bij elkaar om de praktijk van het zwemonderwijs te ervaren. Deelnemers deden inspiratie op voor hun eigen zwemlessen: door zelf te ervaren in het water, door te kijken naar live interactieve kijklessen en door deel te nemen aan toegepaste theoriesessies.

Deelnemers kwamen 's ochtends uit alle hoeken van het land naar Sport- en Evenementencomplex Merwestein in Nieuwegein. Ze werden ontvangen in de sporthal, die was ingericht in 'lounge-sfeer'.

Ronald ter Hoeven opende het programma over zwemonderwijs en interviewde Vanessa Neijzing (Zwemonderwijzer van het jaar 2011). Tekeningen over zwemonderwijs weerspiegelden de beleving van het kind tijdens de zwemles.

Het startsein voor de workshoprondes werd gegeven en deelnemers gingen gedurende de dag van bassin naar bassin en van sporthal naar theoriezaal. Afgesloten werd met 'diplomazwemmen 2.0'. Alle deelnemers van de Praktijkdag Zwemonderwijs zwommen af in teams (met bijbehorend t-shirt) in circuitvorm voor diploma C. Sinds mei 2010 zijn er met de BREZ 2.0 nieuwe mogelijkheden in de organisatievorm van het diplomazwemmen. In deze testcase kwamen alle mogelijkheden aan bod.

De sfeerbeelden volgen later deze week.

‹ Naar het overzicht