NRZ

Nationaal Platform Zwembaden | NRZ

Zwembad Molenkoog organiseert dag voor goed doel

04-07-2012 - Zwembad Molenkoog op Texel organiseert op zondag 8 juli 2012 van 09:00 tot 21:00 uur de activiteit 'Zwem en trap A.L.S. de wereld uit'. A.L.S. (Amyotrofische Lateraal Sclerose) is een zeer ernstige spier/zenuwziekte, waardoor de zenuwcellen in het ruggenmerg en de hersenen langzaam afsterven.

A.L.S. heeft als gevolg dat spiergroepen uitvallen. Gemiddeld leeft iemand nog maar drie jaar nadat de diagnose is gesteld. In Nederland worden jaarlijks 500 mensen door deze ziekte getroffen.

Vorig jaar werd bij de zus van (badjuf) Ria Keyser A.L.S. geconstateerd. Omdat er veel geld nodig is voor onderzoek naar de oorzaak en mogelijke geneeswijzen van A.L.S. hebben Ria en haar collega-medewerkers van Molenkoog besloten een sponsordag te organiseren.

Onder het motto 'zwem en trap A.L.S. de wereld uit' zijn er vanuit Molenkoog speciaal uitgezette fietsroutes van 15 of 30 km worden er banen gezwommen. Gedurende de hele dag wisselen de medewerkers van Molenkoog elkaar in het bad af om zoveel mogelijk kilometers te zwemmen. Verder vinden er in en rond het bad diverse activiteiten plaats. In de grote aquaballen kan er bijvoorbeeld over het water worden gelopen. Ook kan er met perslucht worden gedoken en zijn er springkussens, muziek en oliebollen. Het volledige programma is te bekijken op www.alstexel.nl.

‹ Naar het overzicht