NRZ

Nationaal Platform Zwembaden | NRZ

Zwemlesaanbieders met Licentie Zwem-ABC of Erkend

Zwembaden, verenigingen en zwemscholen die mogen opleiden en afzwemmen voor de Nationale Zwemdiploma's zijn te herkennen aan een jaarlijks uit te geven vignet met daarin het betreffende jaartal. Voor het jaar 2014 herkent u het zwembad, de zwemvereniging of de zwemschool aan dit vignet. Van 1 september 2014 tot 1 januari 2018 geldt een overgangsperiode. In deze periode dienen alle zwemlesaanbieders met een erkenning als 'Erkend Opleidings- en Exameninstituut Nationale Zwemdiploma's' over te gaan op de Licentie Zwem-ABC. Het kan dus gebeuren dat u of het vignet 'Erkend Opleidings- en Exameninstituut Nationale Zwemdiploma's' bij de zwemlesaanbieder aantreft of het vignet voor de Licentie Zwem-ABC.
Wilt u er zeker van zijn dat u een Nationaal Zwemdiploma behaald, let er dan op dat het zwembad, de zwemvereniging of de zwemschool is aangesloten bij het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ.

Bij het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ zijn circa 1.100 zwembaden, zwemscholen en verenigingen aangesloten. Er is er dus altijd één bij u in de buurt.

Kijk op www.allesoverzwemles.nl voor alle zwemlesaanbieders die opleiden voor het Zwem-ABC in Nederland.

Het Zwem-ABC van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ wordt over de hele wereld uitgegeven. Ook Nederlanders die buiten onze landsgrenzen wonen, vinden het belangrijk dat hun kinderen het Nederlandse Zwem-ABC behalen. Dit betekent dat over de hele wereld wordt opgeleid en afgezwommen voor deze diploma's. Kijk hieronder waar ter wereld kan worden afgezwommen voor het Zwem-ABC.