NRZ

Nationaal Platform Zwembaden | NRZ

Beroepsopleiding Allround Zwembadmedewerker

De Allround Zwembadmedewerker houdt toezicht tijden het recreatief zwemmen en zorgt er voor dat de gast onbezorgd plezier kan hebben in het zwembad. Maar hij begeleid de fitte vijftigers ook met sporten in het water en draagt bij aan de zwemveiligheid in Nederland door kinderen te leren zwemmen.
De Beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker is onderverdeeld in 3 afzonderlijke onderdelen (certificeerbare eenheden):
  • Certificeerbare Eenheid 1 Lifeguard (CE1)
  • Certificeerbare Eenheid 2 Begeleider recreatieve zwemactiviteiten (CE2)
  • Certificeerbare Eenheid 3 Lesgever Zwem-ABC (CE3)

De opleiding is flexibel opgezet. Zo kan men ervoor kiezen om één eenheid van de opleiding af te ronden. Er is geen vaste volgorde of voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Per certificeerbare eenheid kan een branchecertificaat worden behaald. Als alle 3 de onderdelen zijn afgerond ontvang je het diploma Allround Zwembadmedewerker.

Alle benodigde documenten voor de beroepsopleiding Allround Zwembadmedewerker zijn te downloaden op: www.npz-nrz.nl/examens.

Tegemoetkoming opleidingskosten
Als een werkgever een leerling opleidt in de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) van het mbo, komt de werkgever mogelijk in aanmerking voor een tegemoetkoming in de opleidingskosten. Hiervoor moet de werkgever voldoen aan een aantal voorwaarden. Voor meer informatie kunt u terecht bij KIKK-recreatie.

Klik hier voor de folder van de beroepsopleiding Allround Zwembadmedewerker.