• Beroepsopleiding
  • Zwemonderwijs
  • Aquafitness
  • Hygiëne & veiligheid
  • Events

NRZ

Nationaal Platform Zwembaden | NRZ

Een overzicht van alle trainingen op het gebied van zwemonderwijs

NPZ Scholing & Training heeft verschillende bijscholingen op het gebied van zwemonderwijs. Daarnaast is er een aanbod van verschillende specialisaties. Om je op weg te helpen in je keuze voor een bijscholing kan het schema op de volgende pagina je van dienst zijn.
In dit schema dat je kunt openen door op de afbeelding hiernaast te klikken, zijn de factoren weergegeven in vierkante kaders, die een rol spelen tijdens de zwemles. In de kaders met afgeronde hoeken staan de trainingen vermeld uit ons aanbod. De pijlen in het schema geven de onderlinge samenhang weer. De zwemonderwijzer stemt de zwemlesinhoud en didactiek af op de kinderen die hij/zij in de les heeft. In de bijscholingen komen alle factoren aan bod, maar het vertrekpunt van de bijscholing is de factor die bij de training vermeld staat. Zo komt bij ‘Leren door te spelen’, de didactiek zeker aan bod, evenals de lesinhoud. Echter, de training is opgezet vanuit de pedagogiek, vanuit het kind.

Incompany-training afgestemd op de eigen zwemlessituatie
Voor incompany-trainingen wordt meestal een combinatie gemaakt van verschillende trainingen. Wil je een bijscholing die afgestemd is op de zwemlessituatie in jouw accommodatie op dit moment? Dan kun je ook een ervaren trainer jouw zwemlessen laten observeren. Aan de hand van die observatie en een gesprek wordt de bijscholing samengesteld. Meer hierover lees je hier.

Specialisaties
NPZ Scholing & Training biedt ook specialisaties aan. Deze specialisaties zijn voor zwemonderwijzers die, naast het geven van zwemles voor het Zwem-ABC, ook andere doelgroepen willen lesgeven zoals ouder en kind zwemmen. NPZ Scholing & Training biedt de volgende specialisaties aan:
  • Overlevingszwemmen voor jonge kinderen
  • Ouder- en kindzwemmen
  • Creatief lesgeven in de zwemvaardigheidsdiploma’s

Trainingen over zwemonderwijs

Een training op maat gemaakt voor jou

Modern lesconcept: zwemonderwijs op maat

Verboden voor rijtjes

Leren door te spelen

Materiaal als uitdaging

Zwemslagen in het Zwem-ABC

Kinderen met leer- en gedragsproblemen

Ouder en kindzwemmen

Overlevingszwemmen voor jonge kinderen

Creatief lesgeven in de zwemvaardigheidsdiploma's

Sessie BREZ 2.0

Update zwemonderwijs