• Beroepsopleiding
  • Zwemonderwijs
  • Aquafitness
  • Hygiëne & veiligheid
  • Events

NRZ

Nationaal Platform Zwembaden | NRZ

Praktijkdag Zwemonderwijs 2017 - Heel Nederland zwemveilig!

De Praktijkdag Zwemonderwijs is een unieke studiedag, waarop je als zwemonderwijzer verfrissende lesideeën zelf in het water kunt ervaren. Praktijkgerichte studiesessies in de theoriezalen maken de dag compleet.

Dit jaar een speciale editie van de Praktijkdag Zwemonderwijs! Je kunt kiezen uit 7 of 8 december in Nieuwegein. Het thema is 'Heel Nederland Zwemveilig'.
De Praktijkdag Zwemonderwijs staat dit jaar in het teken van een aantal belangrijke vernieuwingen:
  • de herziene Nationale norm voor zwemveiligheid;
  • de vernieuwde Nationale Zwemdiploma’s;
  • flexibilisering van de BREZ;
  • de nieuwste inzichten over zwemonderwijs uit het project NL Zwemveilig.

In het najaar van 2016 is vanuit het project NL Zwemveilig een discussie gestart over ‘Wat is zwemveiligheid?’ Tegelijkertijd heeft ons bestuur in februari 2017 vastgesteld dat de Nationale Zwemdiploma’s van het Zwem-ABC worden gekoppeld aan verschillende zwemomgevingen. Deze ontwikkelingen hebben geleid tot een herziene Nationale norm voor zwemveiligheid, vernieuwde Nationale Zwemdiploma’s en een vernieuwing van de BREZ. Op de Praktijkdag Zwemonderwijs gaan we uitvoerig in op de praktische consequenties van het vernieuwde diplomazwemmen en de nieuwe kennis over leren zwemmen en zwemveiligheid. Er is een divers programma samengesteld met plenaire delen, verdiepingssessies en workshops.
De Praktijkdag Zwemonderwijs geeft je veel keuze om je te verdiepen en te verbreden in het mooiste vak dat er bestaat. Doe nieuwe kennis op en ontmoet je collega’s in de zwembranche op 7 of 8 december in Nieuwegein!

Voor wie?
De Praktijkdag Zwemonderwijs is bestemd voor zwemonderwijzers of andere geïnteresseerden die graag nieuwe inspiratie op willen doen in de praktijk van het zwemonderwijs.

Programma
Wij ontvangen je graag tussen 8.30 en 9.00 uur in Sportcomplex Merwestein in Nieuwegein. De dag wordt om 9.00 uur plenair geopend waarna een ieder de workshops/verdiepingssessie kan volgen waarvoor hij of zij zich heeft aangemeld. Om 17.45 uur sluiten we de dag plenair af. Daarna ben je welkom om nog even gezellig te blijven napraten met een hapje en drankje.

09.00 uur: Opening met het vernieuwde Nationale Zwemdiploma en vraaggesprek over zwemveiligheid, zwemonderwijs en het project NL Zwemveilig
09.45 uur: Workshopronde 1
10.45 uur: Pauze
11.15 uur: Workshopronde 2
12.30 uur: Lunch, workshopronde 3A of digitale toets
13.45 uur: Lunch, workshopronde 3B of digitale toets
15.00 uur: Workshopronde 4
16.15 uur: Lezing van Prof. Dr. Kristine de Martelaer (hoogleraar VUB en UU) over ‘Heel Nederland Zwemveilig!’ in relatie tot de herziene definitie van zwemveiligheid, de nieuwe norm en haar ervaringen in Vlaanderen
17.00 uur: Recente ontwikkelingen vanuit Nationaal Platform Zwembaden | NRZ
17.45 uur: Netwerkborrel

Klik hier voor het schematische programma.

Verdiepingssessies en workshops
Voor meer informatie over de verdiepingssessies en workshops klik hier.

Kosten
De kosten bedragen € 295,- p.p. Extra dit jaar: elke deelnemer aan de Praktijkdag Zwemonderwijs mag deze dag gratis de toets gelicentieerde examinator uitvoeren (wel vooraf inschrijven).

Speciaal voor gelicentieerde examinatoren
Ben jij één van onze 2500 gelicentieerde examinatoren, dan heb je extra veel voordeel! Tijdens workshopronde 1 en 2 en tijdens ronde 3b en 4 vinden er speciale BREZ-sessies plaats voor gedelegeerden en gelicentieerde examinatoren. Gelicentieerde examinatoren betalen voor het bijwonen van zo'n sessie slechts € 25,- (incl. lunch, excl. BTW). Wil je ook de rest van de dag volgen, dan betaal je € 125,- extra. Dus gelicentieerde examinatoren betalen voor de hele dag slechts € 150,-, mits 1x de BREZ-sessie gevolgd wordt. Let op: hiervoor zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Wanneer?
7 december en 8 december 2017 in Nieuwegein.

Meld je snel aan, want deze Praktijkdag mag je absoluut niet missen!

Aanmelden voor 7 december
Aanmelden voor 7 december is niet meer mogelijk, deze dag zit helemaal vol!

Aanmelden voor 8 december
Aanmelden is niet meer mogelijk. Er zijn alleen nog enkele plaatsen beschikbaar bij de normeringssessie (voor gedelegeerden en gelicentieerde examinatoren) in de middag. Wil je hier aan deelnemen, neem dan even telefonisch contact op met Nieta Sprang, tel. 06 55 32 6449.